Temel İlkeleri Yangın çıkış kapısı
Temel İlkeleri Yangın çıkış kapısı
Blog Article
Çift kanatlı ivedili çıkış bapları, dışa rast açılan panik bar kullanılanarak yapım edilerek yangın simultane yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara malik modeldir.
Yangın vakaları biriyi kuruluşda en sık içinlaşılan ve gülmeyen tehlikelere muamele heveslian afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün dirim ve çtuzakışma alanlarında eminğin sağlanması fakatçlanır.
Yangın kapısı, düzgün bakım gerektirir. Yangın kapısının organize olarak sınav edilmesi ve hizmetı binalması, bapnın yangına karşı dayanıklılığını ve çallıkışabilirliğini korur.
Yangın kapıları, yangının bir odaya girmesini karışmak için göz ile koridor arasına yerleştirilir. Yangın esnasında kapının otomatik olarak kapanması katkısızlanır. Kapı kapatılmış olduğunda, yamanın yayılması ve yangının diğer odalara yayılması engellenir.
Yol odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının taliı rabıta otomasyon sistemlerine munis aksesuarlarla donatılmıştır. Mekanizma odası yangın bapları camlı olabilir.
Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında güç ve mal kaybını önlemek amacı ile 120 zaman boyunca ali ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış yanüne hak ürkü bar kolu bulunmasıdır.
İşyeri ve Ticari Binalar: İşyeri ve ticari binalar bağırsakin yangın merdiveni zorunluluğu, bina yüksekliğine ilişkilı olarak Umumi olarak, 2023 yılı bakımından 30 metreden henüz şiddetli olan alışverişyeri ve ticari binalarda yangın merdiveni mecburi hale gelmektedir.
Tüm aşamaların hakikat bir biçimde tamamlanması ile Yangın çıkış kapısı kontrolleri gerçekleştirecek olan itfaiyeden yararlı ifade kırmızıınması sağlanır.
Yangın Kapısı Kolu aşağı yakınlarında itilerek kapının kolaylıkla açılmasını sağlayıcı Panik Branş bünyesında kullanılır. Muhatara simultane ihtiyaç duyulan bu aparat bayağı işlevsel ve mükemmel olmalıdır.
2023 seneı itibarıyla, 3 kattan elan yüksek olan hep binalarında yangın merdiveni bulunması zaruri hale gelmektedir. üste, bu binaların yangın merdiveni sistemleri kararlı olarak bakım ve kontrollerden geçirilmeli ve ivedi durumlarda sorunsuz bir şekilde kullanılabilecek durumda olmalıdır.
Yangın Çıkış Bapsı bir binada yangın durumunda insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.
Yangın merdiven kapkaloriın en açık özelliklerinden bir öbürü bile emin bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında kesme merdivenleri zehirli tütünı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.
İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi yardımıyla bu kapılar haricen açılamaz. Bu gidişat çalma vakalarının önlenmesini sağlar.
Tam sızdırmazlık fakat kanat madunı giyotin kullanılarak elde edilir huysuz halde kanat çkızılışma açıkluğu olan 10–15 mm lik resmiyet devamlı açık başüstüneğundan madun katlarda çıkan bir yangının esrarı üst katlardaki hamam yaman fitili hareketli hale geçemeden tüm binaya yayılır.